Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende kritiska till borttagna farthinder på Tallvägen

/
  • Vännerna Sara Englund, Mathilda Envall och Malin Häll är inte ett dugg förvånade över att olyckan hände. Nu kräver de farthinder tillbaka.

Farthindren på Tallvägen togs bort tidigare i år. Nu vill boende och de med barn på förskolan att de sätts tillbaka.
– Man vill inte bo här med barn, det finns ingen säkerhet alls nu, säger Sara Englund.

Annons

I onsdags blev en treårig flicka påkörd på Tallvägen i Söderhamn. De tre vännerna Mathilda Envall, Malin Häll och Sara Englund är inte ett dugg förvånade över att olyckan hände.

Läs också: Påkörd flicka allvarligt skadad

Polisens jakt på smitaren fortsätter

– De brassar bara på här, jag är inte förvånad att det hände en olycka, säger Malin Häll som jobbar intill på måleriet som drivs av Resurscentrum.

Hon har sin treårige son på förskolan på andra sidan vägen och passerar ofta Tallvägen.

– Det kunde lika gärna ha varit min son. Jag förstår inte att de tog bort farthindren, när de fanns sänktes farten, säger hon uppgivet.

Kompisarna står på trottoaren där farthinder och en refug nyligen fanns. En bil kommer i full fart körandes ner mot stan efter Tallvägen och de slår ut med armarna.

– Man vill inte bo här med barn, det finns ingen säkerhet alls nu. Jag har väntat på att det ska smälla, förra veckan höll min faster på att bli påkörd. Hon skrek rakt ut, säger Sara Englund.

Kommunen svarar: Farthinder ska utredas

Hon bor i huset närmast och tycker det känns olustigt att gå över gatan numera.

– Det är många som går över här. De från Skytten går förbi här. Det var ett stort misstag att de tog bort dem, sätt tillbaka dem för barnens säkerhet, säger Sara Englund med dottern Jouline i barnvagnen.

Mer läsning

Annons