Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev instängd i hiss utan larm

/

"Hade jag vetat att ingen var på väg hade jag blivit rädd. Nu vågar jag aldrig mer åka hiss."

Annons

Eivor Jonsson fastnade i en hiss och blev sittande i trekvart eftersom inget av larmen fungerade.

– Det var hemskt. Hade jag inte haft min telefon med mig hade jag fått sitta där länge, säger hon.

Det var strax innan stängningsdags i lördags som Eivor Jonsson skulle åka hiss upp till andra våningen i gallerian Furan för att handla. När hon gick in i hissen stängdes dörren. Det gick varken att komma upp, ner eller ut genom dörren. Hon ringde flera gånger på larmknappen, men ingen kom för att hjälpa henne.

– Det dundrade hemskt om larmet. Jag trodde det hördes i hela stan, men det verkade inte höras ut alls, säger hon.

Eivor Jonsson fick till slut tag på sin dotter som åkte dit och lyckades öppna dörren från utsidan. Då hade Eivor Jonsson suttit fast och väntat i trekvart.

– Jag trodde absolut att Securitas skulle komma, så först vara jag ganska lugn. Hade jag vetat att ingen var på väg hade jag blivit rädd. Nu vågar jag aldrig mer åka hiss, säger hon.

Tony Håkansson är förvaltare på Diös fastigheter som äger fastigheten. Enligt honom har hissen i gallerian dels ett lokalt larm som hörs i huset och dels en larmmikrofon som går till en jour.

– Jag vet inte varför larmen inte fungerade. Vi får ta tag i det här på en gång och ändra våra rutiner, kanske utöka det lokala larmet med en klocka utanför, säger Tony Håkansson.

Mer läsning

Annons