Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar, flyg och sol - en svårslagen kombination

/
  • – Det är roligt för barnen att se fallskärmshopparna landa. Vi ser dem annars bara i luften, säger Mats Enbom, som kom med familjen, Elisabeth Larsson och Matilda Enbom. Sonen Alexander Enbom ville helst se flygplanen.
  • När flygklubben bjuder på en tur över det stora fältet ser man hur stora möjligheter som  .

Över 1 500 besökare kom till Moheds flygfält på lördagen. De tittade uppåt efter flygplanen och skyddade ögonen mot kromglansen när de besiktade bilarna.
Wings & Chrome blev en succé och arrangörerna tittar redan mot nästa år.

Annons

Grindarna öppnades redan i arla morgonstund. Under dagen fortsatte besökarna och välputsade utställningsbilar att rulla in, långt fler än arrangörerna räknat med. De kom i sådana mängder att de förtryckta lapparna med röstsiffror tog slut.

En av utställarna var Åke Tjernell, som åkt från Norrhassel. Han köpte sin Pontiac Silver Streak Streamliner - 48 i våras efter att ha tjatat på den förre ägaren i över ett år.

– Jag gillar typen fastback med den lutande dörrstolpen.

Den gröna färgen som på stora delar av karossen blivit en brun kulör kommer att förbli original. Varje vår behandlas den med kokt linolja.

I sin bil har Åke Tjernell monterat en hydrogencell. Han blandar kaustiksoda och vatten som med hjälp av elektricitet bildar vätgas som sedan leds in i förgasaren.

– Det här är rätt vanligt i USA. Det ska ge 20 procent lägre förbrukning.

Huruvida det funkar eller inte har Åke Tjernell inte mätt men han garanterar att knallgasen är högst explosiv.

Under hela dagen spelade lokala band medan besökarna vandrade runt området till flygplanen som stod uppradade på vägen mot fallskärmsklubbens hangar.

Mer läsning

Annons