Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil har kört in i folkmassa - fem till sjukhus

/

Två män i 45-årsåldern skadades allvarligt efter att en bil kört in i en folkmassa utanför Söderhamn. Totalt fick fem personer föras med ambulans till sjukhus.

Annons

Olyckan inträffade vid 22-tiden nära bygdegården i Holmsveden. Tre ambulanser larmades ut liksom räddningstjänsten från Söderhamn och Holmsvedens deltidskår.

– Vi vände efter halva vägen efter att Holmsveden kommit fram och meddelat att man hade allt under kontroll, säger Dan Berg, insatsledare vid räddningstjänsten i Söderhamn. Men ytterligare två ambulanser fick larmas ut eftersom fem personer skadat sig.

Två män i 45-årsåldern skadades allvarligt. En man i 50-årsåldern skadades lindrigt och en man i 45-årsåldern skadades också lindrigt. Vad som hänt den femte personen är okänt.

Vid bygdegården så pågick det en bilträff.

– Det är oklart varför föraren, en man i 60-årsåldern inte uppmärksammade folksamlingen som han körde in i. Händelsen inträffade i samband med att mannen skulle flytta bilen en kortare sträcka. Av okänd anledning kör han på fem personerna varav fyra personer hinner kasta sig undan medan den femte klämdes fast.

Polisen tog ett utandningsprov som visade att föraren var nykter.

– Vi kommer att höra honom och vittnen på platsen, säger Paul Edenström, vakthavande polis i Gävleborgs län.

Just nu är mannen misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Bilen har polisen tagits i beslag för en fordonsteknisk undersökning.

Mer läsning

Annons