Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betnér drog fullt hus

/
  • Nittio minuter komedi om allt från Israel, Obama, förintelsen och brittiska BNP. Till och med Vilks och historien om Betnérs egna Muhammedteckningar kom med på ett hörn.
  • Fullsatt på Teaterna och inte långt mellan skrattattackerna. De som inte redan gillade Magnus Betnér kan mycket väl göra det efter Livets ord.

Komikern Magnus Betnérs många anhängare såg till att det var fullsatt på Teatern när han uppträdde på söndagskvällen.
Publiken gillade Betnérs roliga argumenterade och provocerade teknik.

Annons

Det var inte bara Betnérs största supportrar som fick vad de ville ha. Många i publiken har nog följt hans karriär och de såg inte missnöjda ut med hans senaste föreställning, Livets ord.

Föreställningen spände över en rad ämnen som syntes störa honom på ett verkligt personligt plan. Förintelsen, Muhammedteckningar, kriget mot terrorn och de stora religionerna

Just när Magnus Betnér börjar te sig som en arg man säger han passande "Jag kanske låter bitter men det är för att jag är inne i en vit eftermiddag" och börjar prata alkoholism.

Många av de ämnen han tog upp lyckades han avsluta med ett fint gensvar från publiken. Men med några fick han hjälpa till med sex och snusk.

Betnér sade sig vara medveten om att såna skämt skulle leda till nerskrivningar i lokalpressen.

Visst kan han ha rätt i det. Men det skulle i så fall bara vara för att sexskämt sällan imponerar. Det imponerade ännu mindre under söndagskvällen eftersom Betnér uppenbarligen hör till de komiker som kan klara sig utan.

De största applådskarorna kom till exempel efter en uttjatad klassiker om britter och deras dåliga tänder. Då var han inne i ytterligare ett ämne, högervågen som fortsätter att blåsa genom Europa.

Som bonus visade Betnér i föreställningens avslutande del om porrsurfning att det faktiskt går att kvalitetsskämta med sex- och könsord utan att det behöver vara simpelt. Kvalitet.

Mer läsning

Annons