Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad man tafsade på flicka

Mannen smekte flickans ben och kröp ner hos henne. Sedan hävdade han att han måste ha trott att det var hans sambo som låg i soffan.

Annons

Det var i höstas som tonårsflickan var hemma hos sin släkting och hennes sambo. Flickan sov över i soffan. Efter att släktingens sambo kommit hem på natten satte han sig vid henne i bara kalsongerna, lyfte på täcket och smekte hennes lår.

Han ska också ha krupit ner hos henne i soffan och försökt hålla om henne. När flickan, som var under 15 år, frågade vad han gjorde, gick han därifrån till sin egen säng.

Flickan har sagt att hon blev rädd och började skaka i hela kroppen. Morgonen därpå berättade hon för sin släkting vad som hänt.

Nu åtalas mannen i 30-årsåldern för sexuellt ofredande. I polisförhör har han sagt att han inte minns något eftersom han var berusad efter att ha festat och varit på krogen den natten.

Han har sagt att han inte tvivlar på flickans berättelse, men menar att det måste vara så att han misstog sig och trodde att det var hans dåvarande sambo som låg i soffan, eftersom hon ofta somnade där.

Den åtalade mannen från Söderhamns kommun kommer att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt framöver.

Mer läsning

Annons