Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergvik Skog vill ha besked

Nya regler om miljö och strandskyddsdispens har krånglat till det, anser företrädare för Bergvik Skog. Nu vill bolaget ha klara besked om var bostadsbebyggelse kan tillåtas.

Annons

Bergvik Skog, med säte i Falun, är stor markägare i Söderhamns kommun. Vid sidan av skogsbruket bedriver bolaget även exploatering av områden i strandnära läge som kan tänkas vara attraktiva för bostadsbebyggelse.

Ett område som bolaget vill exploatera och utveckla är Djupvik, vid Söderhamnsfärden. Det är just exploateringsplanerna som föranlett Bergvik Skog att skicka en skrivelse till kommunen och be om besked.

Men det finns fler områden än Djupvik som kan tänkas vara intressanta att bebygga:

- Bolaget äger stora markområden i Söderhamn på sträckan från Sandarne till Axmar, samt väster om E 4, in mot Skog och Bergviken. Vi vill i samråd med kommunen ta fram lämpliga områden bebyggelse, säger Roland Grönkvist, exploateringschef hos Bergvik Skog.

Det han efterfrågar i sin skrivelse är kontaktpersoner inom kommunen – och en tydligare översiktsplan över de områden som kommunen anser vara lämpliga för landsbygdsutveckling.

Inom kommunen pågår också just nu ett arbete med att ta fram Lis-områden (Lis= Landsbygdsutveckling inom strandnära områden). Det är, enligt planingenjör Dick Nilsson, oklart när det kan vara klart.

Mer läsning

Annons