Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre slutbetyg för elever i Söderhamn

/

Nu är 2010 års grundskolebetyg sammanställda. Lennart Gustavsson, utvecklingsledare på barn- och utbildningsnämnden är glad, men behöver också fundera på en del förbättringar som kan göras. På Stenbergaskolan och Bergviksskolan är skillnaden mellan pojkar och flickor en sak att ta tag i.

Annons

Slutbetygen från kommunens alla grundskolor är sammanställd och niondeklassarnas resultat är i fokus. Lennart Gustavsson, utvecklingsledare på barn- och ungdomsnämnden är på det stora hela nöjd. Men det finns en anmärkningsvärd skillnad på vissa skolor mellan pojkar och flickor där något måste göras.

–  Flickorna i Bergviksskolan ligger på en väldigt hög nivå. Det är samma på Stenbergaskolan där flickorna också drar i från rejält. Nu måste vi jobba med att höja pojkarnas intresse, säger han.

På Stenbergaskolan är det 72 procent av killarna som har klarat av att få minst godkänt i alla ämnen och 86 procent som klarat behörigheten till gymnasieskolans nationella program. Flickorna har ett slutresultat där 81 procent fått minst godkänt i alla ämnen och 88 procent lämnar skolan med nationell gymnasiebehörighet.

Slutresultatet för Söderhamns kommun ligger på 82 procent totalt bland de elever som klarat av att få godkänt i alla ämnen. Över hela riket ligger resultatet på 77 procent.

–  Vi kan vara glada, men vi ska inte heller slå oss till ro. Nu gäller det att fortsätta kämpa.

Söderhamns kommunfullmäktiges mål inför 2011 är att 85 procent av alla elever ska ha minst godkänt i alla ämnen. Ett resultat som Lennart Gustavsson tror kan bli lite väl hårt.

Mer läsning

Annons