Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båttjuv döms till fyra månaders fängelse

I juni följde polisen efter en man som stulit en båt från Sandarne båtklubb till Lötån där han greps.

Annons

Den 16 juni år larmade Sandarne båtklubb om att en båt stulits på området. En polispatrull begav sig då till kajen i Stugsund, eftersom de antog att båten var på väg dit. Vid Lötån greps en man i 40-årsåldern, som då var i färd med att förtöja båten.

I båten fanns även saker som stulits från en närliggande båt. Mannen har nekat till gärningen och menar att han blandade ihop båten med en annan som tillhör en vän. Rätten dömer nu mannen för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld.

Han döms också för tillgrepp av fortskaffningsmedel, fortkörning och olovlig körning efter en händelse i maj förra året. Då tog mannen en bil som var parkerad på ett inhägnat område i Söderhamn. Under färden fotograferades bilen och dess förare av en fartkamera och av bilden framgår det att det är den tilltalade som kör. Mannen saknar körkort och körde 102 kilometer i timmen på en 90-väg.

En månad senare bar mannen, som är hemmahörande i Söderhamn, kniv på allmän plats. Han erkänner brottet, men menar att det borde anses som ringa eftersom kniven var liten.

Mannen döms även för narkotikabrott och tre fall av ringa narkotikabrott för bruk av cannabis och amfetamin. Eftersom 40-åringen gjort sig skyldig till liknande brott tidigare menar rätten påföljden inte kan bestämmas till annat än fängelse. Fängelsestraffet har satts till fyra månader. 40-åringen ska också betala ett skadestånd på omkring 19 000 kronor till de fem olika målsägandena.

Mer läsning

Annons