Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Batongutrustad man döms till skyddstillsyn

En knapp månad efter att ha släppts ur fängelse stoppades en man i 30-årsåldern i centrala Söderhamn. Han var då påverkad av narkotika och bar på två vapen. Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt mannen till skyddstillsyn.

Annons

I januari frigavs den 32-årige mannen från ett fyra månader långt fängelsestraff efter att ha dömts för en rad olika brott. Men då mannen inte fick den hjälp som han hade hoppats på från myndigheter ska han ha fallit tillbaka in i narkotikamissbruk och börjat beväpna sig med kniv.

Läs också: Drogpåverkad bilförare hade kniv och knogjärn

I mitten av februari stoppades mannen av polis i centrala Söderhamn. Han bar då på en stilett och en batong och visade sig vara påverkad av narkotika. Vid visteringen påträffades även en mängd amfetamin.

32-åringen, som förekommer under 16 avsnitt i belastningsregistret, åtalades för två fall av narkotikabrott och brott mot knivlagen. Under polisutredningen har han erkänt brotten och döms nu för dessa av Hudiksvalls tingsrätt.

Läs också: Berusad man bar kniv i Söderhamns centrum

Då 32-åringen har återfallit i brottslighet relativt snabbt efter sin frigivning anser rätten att påföljden bör bestämmas till fängelse. Men i domen fastställer rätten samtidigt att det vore olämpligt om mannen placerades i fängelse då det skulle kunna motverka den positiva utveckling som han har genomgått sedan ingripandet.

Tingsrätten går därför på åklagarens linje och dömer mannen till skyddstillsyn. Han döms även att betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt ersätta staten för provtagningen.

Läs också: Så jobbar polisen i Hälsingland mot drogerna

Mer läsning

Annons