Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen har tagit över "nöjespalatset"

/
  • Mikael Lindström knyter handen jättehårt. Men trollkarlen Jakob gör en magisk gest och plötsligt finns det två röda bollar i Mickes hand.
  • Det gäller att hålla ögonen på trollkarlen Jakob. Han har något i rockärmen. Kan det vara ett ess? Nää, klöver tre...
  • Jenny Lund håller i verksamheten i Ungdomsgården i Holmsveden tillsammans med Lena Marken. Jenny har noterat att det kommer allt fler barn från byarna runt omkring, till UG. - Dom trivs nog med oss, säger hon.
  • En pappa upplockad på scen. Jörgen hjälper trollkarlen Jakob med några ring-tricks. Det var enkelt, man höll upp tummen i två minuter och bytte hand när man tröttnade. Resten fixade Jakob.
  • Linus Lundstedt och Adam Jönsson testar fikat. Kakan är bakad av Jenny Lund och den får klart godkänt av Linus: - God, löd betyget.

Det är liv och rusch i Ungdomsgården i Holmsveden. Det gamla "nöjespalatset" har blivit favoritstället för barn och tonåringar i Stråtjära-Holmsveden.

Annons

Onsdag är veckans roligaste dag för unga i Holmsveden och byarna runt omkring. Då håller Ungdomsgården i Holmsveden öppet ett par kvällstimmar.

Då har Jenny Lund och Lena Marken händerna fulla, för det blir allt fler barn som söker sig till det stora huset med de generösa utrymmena, uppe i backen.

- Det har blivit väldigt mycket barn här på senare tid. Mellan 15 och 30 varje gång, säger Jenny.

Lena Marken prickar av barnen vartefter de dyker upp. Räkningen är för det kommunala verksamhetsbidragets skull. I kväll kom 27 stycken.

Kanske drog det lite extra att man lockade med en tvättäkta trollkarl denna gång. Medan vi småpratar med Jenny ute på gården dyker han upp: Jakob Ljungkvist från Bollnäs och hans assistent Maja Lindblom som har en släkting som spelar gitarr i Mora Träsk.

Onsdagarna är som sagt vikta för barn från sex år upp till årskurs sex. På fredagarna kommer tonåringarna.

Men lokalerna nyttjas för annat också.

- Här ska hållas ett bröllop snart. Ibland hyrs de ut för fester, säger Jenny.

Mer läsning

Annons