Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn och föräldrar blev skrämda

/

Falskt eller inte.

Bomhotet hann skrämma både föräldrar och barn.

Och det tog nästan två timmar innan kommunen fick ut information om bombhotet på sin hemsida.

Annons

Evakueringen på Stugsunds skola gick snabbt. Men barnen fick inte veta varför de var tvungna att lämna skolan. Men ryktet om bombhotet spreds snabbt.

– Min dotter ringde och storgrät. I bakgrunden kunde jag höra hur hennes kompisar grät, och det tog tid innan jag förstod vad som hade hänt, säger Maritha Norman.

Hon är kritisk till hur själva utrymningen gick till.

– Jag tycker att barnen skulle ha tagits till en uppsamlingsplats och att lärarna skulle ha berättat vad som låg bakom utrymningen. Sedan kunde barnen ha fått gått hem.

Och det tog sin tid innan kommunens hemsida hade information och utrymningen på sin hemsida.

- Jag vet inte om två timmar är rimligt. Jag kan hålla med om att det skulle ut så fort som möjligt, säger Marie Nordmark, kommunchef.

Hon poängterar att ledningen i Rådhuset till en början koncentrerade sig på att kommunicera med polisen och barn- och utbildningsförvaltningen.

– Det primära i det här läget var att få ut barnen så snabbt som möjligt, eftersom mejlet var en timme gammalt när vi fick veta att det kunde smälla i någon skola, och det lyckades alla med, säger Sven-Erik Lindestam (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Under fredagen ska man prata om händelsen på alla skolor i kommunen.

Mer läsning

Annons