Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärhandlare med miljonskuld

Bärhandlaren Bo Axelsson har försatts i konkurs. Han har skulder till Skatteverket på över 1,1 miljoner kronor.

Annons

Skulden ska gälla inkomståret 2007 och avse oredovisade intäkter och moms från bärhandel.

Skatteverket begärde därför att Bo Axelsson skulle sättas i konkurs.

Men bärhandlaren Bo Axelsson bestred konkursansökan och ansåg att taxeringsbeslutet är felaktigt. Han drev företaget Anläggningstjänst i Söderala AB under 2007. Bokföringsmaterialet togs i beslag på grund av brottsmisstankar och företaget försattes i konkurs under 2008.

En månad senare gick även företaget Axelssons bär AB i konkurs.

Eftersom Bo Axelsson inte har haft tillgång till bokföringsmaterialet, anser han sig inte haft möjlighet att bemöta Skatteverkets taxeringsbeslut.

Hudiksvalls tingsrätt noterar att det saknas tillgångar att betala skulden och Axelsson har inte kunnat ange på vilket sätt Skatteverkets beslut är felaktigt.

Han bedöms därför vara på obestånd och försätts i konkurs. Han har möjlighet att överklaga beslutet.

Konkursförvaltaren för de två företagen Anläggningstjänst i Söderala AB och Axelssons Bär AB, hade svårt att spåra alla pengar som kommit in i företagen och att inkomster har mörkats.

Bristen i de två konkurserna uppges vara sammanlagt cirka sju miljoner kronor. Konkurserna ska avslutas under hösten och pengar betalas ut så långt de räcker.

Konkursförvaltaren misstänkte bokföringsbrott och skattebrott i bolagen och skickade ärendet till åklagare. Men utredningen ska därefter ha lagts ned.

Mer läsning

Annons