Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både sport och lek under helgens andra SM-dag

/
  • En orkester spelade på invigningen av mästerskapen.
  • Läktarna var betydligt mer fulla under lördagens tävlingar.
  • Hugo Thyr, 6 år, kom till Hällåsen med mamma Christina.
  • Yaniel Wallstén, 9 år, hoppade som längst 1,44 meter i stående längdhoppet.
  • Solen stekte på besökarna som satt på läktaren utan tak.
  • Tova Svensson provade att rida på en ponny innan familjen åkte hem.

Andra dagen av svenska mästerskapen i friidrott blev en ännu varmare och publiktätare dag. Runt 4000 personer letade sig till Hällåsen för att ta del av evenemanget. Under lördagen stod bland annat invigning på schemat.

Annons

Höga toner av musik ljuder över Hällåsens friidrottsanläggning när orkestern vandrar in på banan. När musiken tystnat stämmer publiken in i nationalsång innan kommunalrådet Sven-Erik Lindestam förklarar 2015 års friidrotts-SM invigd. Andra dagen av mästerskapen är i full gång och de långa köerna till mattälten vittnar om en publiktätare dag än fredagen.

Några som tagit sig till mästerskapet endast för lördagen är Christina Thyr med sonen Hugo, 6 år. De har nyss kommit och tittar på när kvinnorna hoppar tresteg. Men det blir inte så mycket mer sport för dem, det finns mycket runt omkring de vill utforska.

– Något ska vi nog hitta på att göra, säger Christina Thyr.

Hugo nickar instämmande. Han är inte så speciellt intresserad av friidrott, men har en favoritgren att titta på.

– När de springer, säger Hugo Thyr.

Vid det stående längdhoppet provar Yaniel Wallstén, 9 år, hur långt han kan hoppa. Det blev 1,44 meter som längst. Pappa Björn Wallstén tittar på och berättar att de också bara är här för lördagen.

– Det har varit väldigt intressant att se. Jag är ju gammal friidrottare själv, men det var längesedan jag lade skorna på hyllan nu, säger han.

De ska se mer tävlingar senare under dagen, men passar på att roa sig med aktiviteterna på området för tillfället. Kanske blir det ponnyridning. Vid ingången står två hästar och väntar på ridsugna barn. Men det har inte varit så populärt berättar Åsa Jansson, som står och håller i ponnyn Munsboro feathers.

– I går var det inte någon som provade, men i dag har det varit lite mer, säger hon.

Nu återstår bara en dag av helgens stora mästerskap.

Läs allt om SM här!

Mer läsning

Annons