Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bad igen i Ljusne efter närmare tre år: "Det här har vi väntat på"

/
  • Birgitta Tapper tycker vattnet är skönt, så länge man inte ligger still som Sue Ellen i Dallas och inte gör något.
  • Ljusne badförenings ordförande Gun Holmström är mycket glad över att badet äntligen har öppnat.

Det var i maj 2013 som badet totalförstördes när idrottshallen i Ljusne brann. Frågan var länge om badet över huvud taget skulle tas i drift. Med envishet och vilja vann Ljusne badförening kampen om badet.
– Det känns jättebra, det här har vi väntat på väldigt, väldigt länge, säger Gun Holmström.

Annons

Efter många och långa turer var det under lördagseftermiddagen äntligen premiär för inomhusbadet i Ljusne. Kampen har varit svår, med flera brister som skjutit upp invigningen sedan oktober förra året.

Läs mer: Nya bud för badföreningen i Ljusne

Men för dagen lades allt krångel åt sidan. Ordförande Gun Holmström, Ljusne badförening, klippte med säker hand av det blågula bandet som hängts upp på stegen ned till vattnet.

– Jajamen, nu är det klippt, nu får ni hoppa ner i vattnet , säger hon.

Läs mer: Nya simhallen i Ljusne kan inte öppna – saknar badstege: "Många tycker det är botten"

Det är främst den äldre generationen genom föreningen som kämpat för att badet skulle tas i bruk, men när det blev dags för första doppet stod alla vuxna och tittade på – fullt påbylsade. Det blev i stället syskonen Wilda och Wilmer Lundberg som tog premiärdoppet.

– Det känns jättebra. Det är jättekallt, jag tror inte jag ska simma något, säger Wilmer.

Några minuter tyckte barnen att det 28-gradiga vattnet ändå var riktigt skönt, de lämnade inte bassängen i första taget

Salta pinnar, pepparkakor och bubblande dryck stod uppdukat och de 40-tal besökare som kom hade både ris och ros att komma med.

– Vi är jätteglada för badet, det är kanonbra. Men problemet är att taket går åt pipsvängen om temperaturen höjs över 28 grader, och det finns bara två golvbrunnar, säger Birgitta Tapper.

Hon och Kerstin Båsk passade på att titta in i hjärtat av anläggningen med pumpar och aggregat som krävs för driften. Men efter en stund kom de i alla fall i vattnet.

– Det är jätteskönt, och under vattengymnastiken jobbar man, skillnad om man ska ligga som Sue Ellen och inte göra nåt, säger Birgitta Tapper.

Mer läsning