Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backpacka i Asien

/
  • Med bara sin ryggsäck som sällskap planerar Eric Redin att vara ute i vida världen i ett år.

Efter att Eric Redin tog studenten för två år sedan hade han ingen aning om vad han ville göra med sitt liv. Han började spara pengar för att kunna resa iväg ett tag, och det var då han bestämde sig för att backpacka.

Annons

En backpacker reser genom olika länder för en billig peng. Hur länge man är borta kan variera mellan några veckor och flera år. Man kan backpacka för att få jobb, uppleva något eller bara för att ha en lång semester helt enkelt.

– Jag åkte först till Thailand, där jag blev kvar i ungefär en och en halv månad. Det var mest som en lång solresa och det var precis innan jag reste vidare som jobbandet drog igång. Jag hamnade i Australien, och jobbar just nu i köket på Surf Camp Australia. Det är inte ett avancerat jobb och huvudsaken är att jag tjänar pengar. Jag blir nog kvar i en månad till.

Eric Redins nästa resemål är Nya Zeeland, efter det har han Fiji och USA kvar.

– Jag har ingen aning om hur länge jag stannar kvar på varje ställe, men planen är att vara borta i ett år ungefär.

Pengar fixar sig genom att jobba. Förhoppningsvis skaffar han fler jobb längs vägen, så pengarna räcker hela resan.

Den största funderingen är boendet. För att spara både tid och pengar flyttar Eric omkring på olika hostel eller sover på andras soffor.

– Det finns många som är hjälpsamma med sovplats, men det gäller att hitta någon pålitlig person, inte bara lägga sig någonstans, berättar han.

Man reser bäst när man reser själv, tycker Eric. Det har han alltid gjort och det är lämpligast så. Han träffar många roliga personer varje dag, och om han tröttnar på någon så vet han med sig att det bara är att gå där ifrån.

– Det enda problemet med att resa själv är att få solkräm på ryggen. Det är lite drygt att inte nå själv.

Eric har inte varit hemma i Sverige en enda gång på sin resa eftersom det är för långt och för dyrt att flyga. Utöver familjen saknar han en handfull personer, bandyn och hemmalaget Broberg. Saknaden blir större och större, men han klagar inte på sitt liv just nu.

– Det är helt underbart och alla borde få vara med om det här. I går stod jag på en surfbräda samtidigt som jag såg solen gå ner, så på planen att komma hem i oktober kanske förändras, för jag mår toppen här.

Mer läsning

Annons