Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrare landade i Marmen

/
  • Smäcker som en vit fågel står amfibieplanet Cessna 206 vid bryggan i sjön Marmen hos familjen Linding. Marga Garcia och Martin Picard kom rätt dag. På måndagen var det strålande sol över vattnet.

Söderhamnsföretagaren Arne Linding fick oväntat långväga gäster till middag. Jorden runt-flygarna Marga Garcia och Martin Picard, Barcelona, landade sitt amfibieplan vid hans brygga på måndagen.

Annons

Äventyrarna Martin Picard och hans sambo Marga Garcia var en halvtimmes flygning från "soppatorsk" när de fick tips om Söderhamn och Helsinge Airport.

Ett telefonsamtal – och där stod Arne Linding redo med lite flygbränsle åt parets Cessna. Det blev inte bara full tank för de två, utan också middag hemma i Lindings sommarstuga vid Marmen efteråt.

Över en korvstronganoff fick Martin och Marga berätta om sina många flygäventyr. Det har blivit många länder och många erfarenheter för de två som är ute och dokumenterar vildmarker och orörd natur. De samlar material för att erbjuda paketresor åt människor som vill ha lite exklusiv ödslighet och annorlunda upplevelser.

Läs mer i Söderhamns Kuriren.

Mer läsning

Annons