Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta ungdomar startar eget i sommar

/

I går kickade årets Sommarlovsentreprenörer igång verksamheten. Åtta ungdomar var på plats för att under en vecka lära sig allt om eget företagande.
– Det är inte så skrämmande eller svårt att starta ett eget företag, säger handledaren Niklas Söderqvist.

Annons

Tanken med Sommarlovsentreprenörer är att ungdomar ska ges möjlighet att förverkliga en idé genom att starta och driva ett eget företag under sommarlovet. Det här blir tredje sommaren som Söderhamns kommun använder sig av konceptet. Den första veckan blir en kick off-vecka, där deltagarna får lära sig hur man startar ett företag.

– De jobbar i grupper och lär känna varandra, det funkar jättebra, säger Pontus Cidrér.

Han och Pontus Cidrér ska se till att de unga entreprenörerna har en bra grund för sig själva och sina företag. Under veckan lär de ut marknadsföring, ekonomi och säljande. Skatteverket kommer förbi under veckan och för att prata om vad man bör tänka på som egen företagare.

På tavlan, längst fram i lokalen, har ungdomarna redan fått skriva upp vad de har för förväntningar på sommaren. Ha kul, tjäna pengar, leva ut sin dröm och ett minne för livet är några av tankarna. De har också hunnit med att gå igenom vad som skulle kunna gå fel och nu är det dags att skriva en lista med sina bästa egenskaper.

– Ungdomarna har många olika kompetenser som det är viktigt att de lär sig utnyttja på rätt sätt, säger Niklas Söderqvist.

Anton Nymark och Mathias Eriksson, båda 17 år, hade sin affärsidé klar redan första dagen. De ska sälja klistermärken, som kunden själv designar efter egna önskemål.

– Jag har alltid drömt om att starta ett eget företag, så det här är en bra erfarenhet, säger Mathias Eriksson.

Mer läsning

Annons