Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att spela som ett proffs

/

Unga stjärnskottet Christian Rudolphi offrar allt för något som han verkligen älskar.

Många timmar läggs på hockeyrinken i Gävle - och supertalangen drömmer om en karriär i världens bästa liga.

Annons

Den unga talangen Christian Rudolphi började spela ishockey redan som femåring i hockeyskola. Det var inte planerat att han skulle börja spela, men hans mamma och pappa tog med honom och började åka skridskor, och de märkte att han tyckte om det. 

Hockeyn har alltid funnits i Christians liv. När han slutade på hockeyskolan började han spela lite mer seriös pojkhockey med Ljusne. Under åren har han även hunnit med andra sporter. Han har bland annat spelat golf, fotboll, bandy, och lite tennis när han var mindre. Men hockeyn är det som han har hållit fast vid. 

- Hockeyn var det jag fastnade för, säger Christian.

I dag spelar Christian i Brynäs. Där tränar de tre till fyra gånger i veckan, och har två matcher i veckan. De kör dubbla pass på tisdagar och onsdagar. Han tycker att det är värt all tid. 

- Ett liv utan hockey finns inte för mig, säger Christian.

Eftersom Christian bytte till Brynäs innebar det långa resor för att träna. Efter ett tag bestämde han sig för att flytta till Gävle för att kunna lira hockey fullt ut. Han tyckte inte att det var något svårt val att flytta. Om han inte hade flyttat så hade han fortsatt att spela med Söderhamn, vilket hade lett till ett betydligt sämre alternativ för hans utveckling som hockeyspelare.

Det han tycker är bäst med att spela i Brynäs är att han får spela i en av Sveriges bästa hockeyklubbar, som även är ledande på både A-lags nivå, och juniornivå i Sverige.

- Det var inget snack om att jag skulle ta chansen, man får bara en sån chans i livet, säger Christian.  

När jag frågar honom vad som är det bästa med att spela hockey så svarar han att det är farten, fysiken, och gemenskapen. Något mindre bra med hockeyn kommer han inte på. 

I dag trivs Christian jättebra med nya laget Brynäs. Laget har skördat många stora framgångar. Han tycker även att det är ett skönt gäng han spelar med. 

Under karriären så har Christian upplevt en del tuffa matcher. En av dem var förra årets SM-slutspel med U16. De fick möta Frölunda, som visade sig vara väldigt bra. 

Att han kom in på Brynäs hockeygymnasium, fått spela tv pucken och vunnit ett SM-brons är något han känner sig lite extra stolt över.  

Att bli så bra hockeyspelare som möjligt är ett mål han har idag.  För att nå sitt mål måste han offra mycket annat, som det sociala utanför hockeyn. 

- Det tar väldigt mycket tid, men det måste man offra för att nå toppen, säger Christian.

Mer läsning

Annons