Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärder efter kritik från ensamkommande

Vid en oanmäld inspektion på Amicus Ligero, ett av kommunens HVB-hem för ensamkommande, berättade ungdomarna att de var rädda för viss personal och att det påverkade deras mående.
Nu har en åtgärdsplan tagits fram.

Annons

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, gör kontinuerliga inspektioner av hem för vård och boende. Ibland är inspektionerna föranmälda, andra gånger inte.

Den var vid en oanmäld inspektion den 9 augusti som pojkarna på Amicus Ligero berättade att det fanns ett missnöje med viss personals bemötande.

Flera ansåg att bemötandet påverkade dem negativt och gav dem en känsla av att inte höra hemma på boendet.

Från ledningens sida togs kritiken på allvar och bara ett par veckor efter IVO:s besök redovisade de en åtgärdsplan där det framgick att föreståndaren samtalat enskilt med alla ungdomar och att situationen på boendet skulle följas upp en gång i månaden.

De hade även avslutat anställningen av en vikarie som nämnts i samband med ungdomarnas kritik. Föreståndaren hade även samtalat enskilt med all personal.

Nu gör IVO bedömningen att Amicus Ligero skapat förutsättningar för att komma till rätta med problemet och avslutar ärendet. Åtgärdsplanen kommer dessutom att följas upp i den löpande tillsynen av verksamheten.

Mer läsning

Annons