Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återfallsförbrytare får förlängt fängelsestraff

I april i år dömdes en man från Söderhamns kommun till fängelse för ett flertal brott. Nu har han återigen blivit föremål för rättvisan då Hudiksvalls tingsrätt förlänger hans fängelsestraff efter nya brottsliga gärningar.

Annons

Den 19 december i fjol stoppades en man i 40-årsåldern av polis då han körde bil i Marmaverken trots att han saknade körkort. Patrullen fattade även misstankar om att mannen var påverkad och beslutade om en visitation för att leta efter droger. Vid genomsökningen påträffades så väl en mindre mängd amfetamin som en kniv och ett knogjärn.

Bara tre dagar senare fick polisen på nytt upp ögonen för mannens framfart. Han stoppade då i centrala Söderhamn när han återigen olovligen körde bil.

Nu har mannen ställts inför rätta och döms för två fall av narkotikabrott, rattfylleri, två grovt olovliga körningar och brott mot knivlagen. Han döms även för en häleriförseelse efter att ha köpt en stulen crossmotorcykel under sommaren 2015.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare händelser och dömdes så sent som i april i år av hovrätten till fyra månaders fängelse. Nu läggs ytterligare ett två månaders fängelsestraff till av Hudiksvalls tingsrätt.

Mer läsning

Annons