Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa och May-Anne guidar på livsresan

/
  • Glada ambassadörer för vuxenlärandet är Åsa Lang och May-Anne Velasco. De är två av åtta ambassadörer i ett internationellt projekt, med Sverige som en av fyra deltagare.

Nu har Åsa Lang, May-Anne Velasco och sex andra fått diplom på att de är fullfjädrade ambassadörer med uppgift locka in andra på vuxenutbildningens resa utan slut.

Annons

Åtta personer som studerar – eller har studerat – på CFL, Centrum för flexibelt lärande, har utbildats till fullfjädrade ambassadörer för vuxenutbildning. I dagarna fick de det synliga beviset på sin status.

Det synliga beviset på deras uppdrag är ett diplom där det intygas att de genomgått en fyradagarsutbildning i ambassadörandets ädla konst.

De åtta ambassadörerna är en del av det internationella projektet Attract and retain (attrahera och återvinna), som syftar till att locka vuxna med klen skolbakgrund att börja studera igen.

- Det finns en, som jag tror, ganska vanlig inställning hos unga att man inte vill låna pengar för att gå i skolan. Men kan man låna pengar för att köpa en tv, så är lånade pengar för utbildning väl använda, säger Åsa Lang.

Både Åsa och May-Anne Velasco, som är apotekarie från Filippinerna, har en lång utbildningsresa bakom sig.

Övriga ambassadörer är Zozan Morad, Anna Berglund, Per Jansson, Raqel Flodström, Ying Olsson och Kaire Paja.

Mer läsning

Annons