Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Lindestam avancerar inom partiet

/

Riksdagsledamot Åsa Lindestam (S) från Söderhamn klättrar uppåt inom det egna partiet.
Nu har hon utsetts till vice gruppledare i försvarsutskottet. Samtidigt är Per Svedberg från Hudiksvall numera ordinarie ledamot i Kulturutskottet.

Annons

Under fredag och lördag var den Socialdemokratiska riksdagsgruppen samlad på kursgården Djurönäset i Stockholm för att utse vilka ledamöter som ska sitta i de olika utskotten.

Den största uppmärksamheten fick Thomas Bodström som petades som ordförande för justitieutskottet och istället utsågs som ledamot civilutskottet.

För riksdagsledamöterna Åsa Lindestam, Söderhamn, och Per Svedberg, Hudiksvall, gick det betydligt bättre.

Efter att ha varit ledamot i försvarsutskottet i åtta år är nu Åsa Lindestam Socialdemokraternas vice gruppledare. Ordinarie gruppledare i utskottet är förre partisekreteraren Håkan Juhoff.

Hon är även utsedd att representera (S) i kriskommunionen och Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa.

- Jag är så stolt att jag nästan håller på att spricka. Det här betyder att partiledningen har ett stort förtroende för mig och ett bevis på att de tycker att jag kan försvarsfrågorna, säger Åsa Lindestam.

För Pers Svedbergs del innebar överläggningarna att han nu har en ordinarie plats i kulturutskottet. Förra mandatperioden var han suppleant i social-, och utbildningsutskottet.

- Det har skett en hel del förändringar bland våra ledamöter i utskotten, men det känns bara bra med en ny och annorlunda ledning, säger Åsa Lindestam.

Även om Socialdemokraterna inte kommit över valnederlaget säger hon att stämningen var bra i Djurönäset.

Mer läsning

Annons