Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrendetomter lyfts till KS

Det kommer att bli dyrare att arrendera skärgårdstomter av kommunen. Frågan är hur mycket dyrare. Nu lyfts frågan till kommunstyrelsen, där fler partier får tycka till.

Annons

Inför en kommande höjning av priset på arrendetomter i skärgården och höjda arrendeavgifter kommer kultur- och samhällsutvecklingsnämnden att få en muntlig föredragning om prisutvecklingen i Söderhamn och närliggande kommuner vid måndagens sammanträde.

Under de senaste åren har priset på tomter i Söderhamns skärgård stigit kraftigt. Det innebär också att priset på kommunens tomter kommer att höjas och att arrendeavgifterna kommer att stiga. Vid måndagens sammanträde får nämnden en redogörelse om den kraftiga prisutvecklingen på framförallt strandnära tomter. Från ett par tre hundra tusen kronor, som kommunen tagit när man sålt arrendetomter i skärgården har nu värdet på tomterna stigit till runt en miljon kronor.

Det innebär att priset kommer att höjas när kommunen säljer arrendetomter och att avgifterna på arrendetomter kommer att öka.

Enligt nämndens ordförande Magnus Svensson (C) kommer frågan om höjda avgifter och höjda priser på tomter att skickas vidare från kultur- och samhällsutvecklingsnämnden till kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons