Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Årets Topptalang" vill se asylsökande som resurser

/
  • Estelle Joubert Westling föreläser på CFL i Söderhamn den 18 november. Föreläsningen är gratis och riktar sig till allmänheten.

Estelle Joubert Westling är en av Sveriges tongivande strateger och kreatörer inom socialt entreprenörskap och hållbar utveckling. Den 18 november besöker hon CFL och håller föreläsningen "Cool head and warm heart".

Annons

Estelle Joubert Westling arbetar som affärsutvecklingschef på Hero Sverige som arbetar med att förändra mottagandet av nyanlända i Sverige. Företagets fokus är att se varje asylsökande som resurs för samhället och att varje människa ska få möjlighet att lära och utvecklas.

– Företaget har funnits 28 år i Norge och nu finns det också i Sverige. Företagets mål är att få in fler på arbetsmarknaden och skapa ett inkluderande samhälle, säger Estelle Joubert Westling.

Nyligen kom Estelle Joubert Westling hem efter två år i Ghana i Västafrika. Där startade och drev hon Ghanas största köp- och säljsajt. Företaget ägs nu av Kinnevik och har över 70 anställda och har mer än 30 procents av Ghanas internetanvändare som månatliga unika besökare.

– På föreläsningen i Söderhamn ska jag prata lite kort om mig själv och om det jag har gjort i tidigare och om vad jag gör nu för Hero Sverige. Min bakgrund visar att det går att kombinera medmänskighet med företagande. Jag hoppas det kan inspirera fler, det går att göra skillnad, säger hon.

Estelle Joubert Westling är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och under utbildningen startade hon projektet "Pimp My Grades", ett projekt som knöt samman universitetsstudenter med högstadieelever i förorten med målet att inspirera och motivera elevernas möjligheter för framtiden.

Tidigare har Estelle Joubert Westling blivit utsedd till Årets Topptalang och listats som en av Sveriges nya supertalanger i Veckans affärer där hon också blev placerad som en av Framtidens kvinnliga ledare 2014.

– Jag ser fram emot att komma till Söderhamn och tala om mina erfarenheter och ge lokala exempel. Det är viktigt att inte bara se begränsningarna utan nu handlar det om att skapa nya saker, säger hon.

Under hösten har Söderhamns kommun, med stöd av Sparbankstiftelsen, arrangerat tre olika föreläsningar för allmänheten.

Mer läsning

Annons