Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenabolaget om bandyhallen: ”Nu vill vi vara med och bidra”

/
  • – Signalvärdet är stort. Här är man beredd att satsa på idrotten och det är viktigt för Söderhamn, säger arenabolagets styrelseordförande Christian Ehn.

Efter åratal av kämpande pustar Arenabolagets Christian Ehn ut.
Bandyhallen kommer att lyfta all idrott och turismen i stan tror han.
– Det är ett plus för alla, inte minst ungdomarna, säger han.

Annons

På Hällåsen Arena AB är styrelseordförande Christian Ehn märkbart lättad över det positiva bandyhallsbeslutet i kommunfullmäktige.

Läs mer: Beslutet är fattat: Fullmäktige säger ja till bandyhall i Söderhamn

– Natten före beslutet sov jag inte många timmar. Jag lever nära bandyn med stort hjärta. Det är oerhört skönt att det är klart för alla som slitit för det här i alla år, säger han.

Arenabolaget bildades för att möjliggöra bygget av en hall. Bolaget gick till kommunen och presenterade en idé och nu är den verklig.

Läs mer: Här kan bandyhallen i Söderhamn byggas

– Det är jättebra att kommunen gör det här, för oss har det inte funnits något egenvärde i att driva en hall, däremot att utveckla Broberg, Hällåsen och kommunen. Vi har malt på och vi är överens om att i klubbar som har hallar utvecklas bandyn. För Brobergs del hade det inte fungerat på sikt utan hall.

Hela idrottslivet kommer att utvecklas i och med beslutet, anser Christian Ehn.

Läs insändare: Var finns det civila kuraget i Söderhamn?

– Jag ser det som ett tecken att kommunen värnar idrotten, oavsett vilken det handlar om. Det är ett plus för alla, inte minst ungdomarna, säger han.

Även om Hällåsen Arena nått målet med bygge av en bandyhall vill de vara med och utveckla och vara en partner till kommunen framöver.

Läs mer: Hör reaktionerna efter ja till bandyhall: "Det här är Söderhamnsborna värda"

– Exakt hur det ska se ut får vi fortsätta diskutera, nu vill vi vara med och bidra, säger Christian Ehn.

Christian Ehn är övertygad om att Arenabolaget har haft en avgörande roll. Det är de som drivit frågan och varit opinionsdrivande. De har också fått näringsliv och privatpersoner att öppna plånboken.

– Vi har över 700 personer som vill vara med och stötta. Vi satte upp som mål att nå intäkter på 3 miljoner. Vi har fått intresseanmälningar på ungefär 2,5 miljoner.

Pengarna finns inte på något specifikt konto hos arenabolaget.

– Jag tror att de fortfarande kommer vara med och bidra, vi måste bara veta till vad. Kanske det kan bli till något som utvecklar anläggningen med någon facilitet, säger han.

Mer läsning

Annons