Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antikmässan för sextonde gången

/
  • Det här blir – kanon! Dan Danielsson, Torbjörn Bolinder och Carl-Göran Otto gör sig redo för årets upplaga av Antik- och samlarmässan. Trattgrammofonen är från början av 1900-talet. Den som är beredd att betala 2 500 kronor har en god chans att få den med hem.

Den årliga Antik- och samlarmässan anordnas i Tennishallen för sextonde gången. Mässan och auktionisten Peter Eriksson är säkra dragare. Räkna med invasion.

Annons

Miljömässor kan få ställas in på grund av svalt intresse – men när Antik- och samlarmässan är på gång behöver ingen oroa sig för att publik och utställare ska utebli. På lördag är det dags igen:

- Mässan brukar dra cirka 2 000 besökare. Det är bara Trivselkvällarna på somrarna som slår den publiksiffran, säger Dan Danielsson, en i trion av arrangörer.

Trots kärva ekonomiska tider finns det ett sug efter antika saker, även om söderhamnarna inte kan räkna med att få se de allra exklusivaste föremålen:

- De prisnivåerna ser man bara i Stockholmstrakten, sa Dan Danielsson som tror att det som går hem bäst i hälsingestugorna är antikt till hyggliga priser.

I somras var Antikrundan på besök i Söderhamn. Köerna av människor som ville få gammalt värderat ringlade sig långa utanför Kockums-komplexet. Kö brukar det också bli till säkra dragplåstret – auktionisten Peter Eriksson – på Antikmässan.

Mer läsning

Annons