Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrika Solim Reklam är sålt: "Det kan bli fler förvärv"

/

Uppsalaföretaget Blast med ägaren Markus Ehn har köpt anrika Solim Reklam. Planen är att driva verksamheten som tidigare, men han utesluter inte expansion.

Annons

I januari lades anrika Söderhamnsföretaget Solim Reklam ut till försäljning. "Efter mycket övervägande har vi bestämt oss för att sälja. Louise ska börja plugga och Katrine är mammaledig. Så just nu kändes det bäst att sälja", sade Marlene Johansson då.

Läs också: Anrikt reklamföretag till salu

Nu är företaget, som tidigare drivits som en bifirma till familjeföretaget AJ El & Industriservice, sålt och köpare är företaget Blast från Uppsala – ett företag som också säljer profilartiklar men som också har egen produktion av bland annat olika sorters tryck.

Blast tar över den 1 mars.

– Vi har haft planer på att expandera och den här affären det föll sig naturligt. Jag känner orten bra sedan tidigare eftersom vi har sommarstuga här, säger Markus Ehn, som är ensam ägare i Blast, ett företag han var med och startade 1999.

Nyförvärvet Solim Reklam har främst jobbat med reklamartiklar, profilkläder och arbetskläder, den inriktningen kommer att gälla även framöver.

– I dagsläget flyttar vi ingen produktion dit utan driver det fortsatt på ett liknande sätt som nu. I det första läget söker vi en säljare. Men sedan vet man inte, det är ju aningen billigare lokalhyror här och det finns ganska kompetent personal. I visionen framöver så kanske vi flyttar upp produktion också, säger Markus Ehn.

Läs också: Ökat intresse för företagande

Tidigare har Blast, med fem anställda vid huvudkontoret i Uppsala, förvärvat ett företag liknande Solim och det kan bli fler. Markus Ehn har redan kollat in ett annat lämpligt objekt i Söderhamn.

– Vi får se. Planen är att utöka, genom egen verksamhet eller genom förvärv. Förvärv är lite enklare, dels köper man bort en konkurrens och så får man tillgång till kundregister, säger den nye Solim-ägaren.

Mer läsning

Annons