Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmärkningar på livsmedelsäkerhet i Mohed

/
  • Livsmedelsinspektörerna Zandra Mattson och Lina Svärd besökte Mohed för att kolla temperaturerna i livsmedelstälten på onsdagen.

Möglig korvvagn och frallor utan innehållsförteckning. Nästan alla livsmedelsförsäljare på O-ringen har fått någon anmärkning av kommunens miljöförvaltning denna vecka.

Annons

– Det mesta ser bra ut. Att vi anmärker på några saker är vanligt, säger Zandra Mattsson, livsmedelsinspektör som under onsdagen följde upp inspektionerna på plats tillsammans med kollegan Lina Svärd.

Under måndagen och tisdagen inspekterade Söderhamns kommun livsmedelssäkerheten hos livsmedelstält, hamburgerkiosker och tältkrögare som slagit upp i samband med O-ringen. De har besökt både Moheds camping och Arena Glössbo.

– I princip alla ställen har fått någon anmärkning. Det vanligaste är för höga temperaturer i kylar eller på mat som står framme, till exempel sallader, säger Zandra Mattsson.

Under onsdagen fortsatte inspektionen med en uppföljning av de brister man hittat för att se om de rättats till.

Förutom temperaturerna har inspektörerna tittat på märkningen av varor, innehållsförteckningar, rengöring och annan mathantering.

En av alla butikerna som hade avvikelser var minilivs.

– Problemet är att kylarna inte är byggda för tält där det blir 27 grader varmt. Vi försöker sätta för plast och sänka temperaturen, men vi kan inte sänka hur mycket som helst för då brakar de sönder, säger Lennart Hedman, butikschef, som själv mäter temperaturen i diskarna varje dag.

Miljöinspektörerna bedömer inte problemen som så allvarliga att de behöver skriva förelägganden eftersom butikerna bara har öppet en begränsad period.

Mer läsning

Annons