Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäler målare till ARN

Målaren höll inte det muntliga avtalet och använde dessutom fel sorts färg inomhus. Det anser en privatperson som nu gjort en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

Annons

En man i Söderhamns kommun anlitade för ett par månader sedan en målare för att utföra arbete inne i bostaden. Enligt mannen blev han kontaktad av målaren och erbjöds gratis lärlingsarbete samt materialkostnad till inköpspris. Enligt mannen avtalades muntligt att totalsumman 12 000 kronor skulle betalas när arbetet var slutfört.

Mannen har nu anmält målaren till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Detta för att han anser att målaren förnekar avtalet, och att han nu uppmanas att betala hela summan trots att arbetet inte är klart. Enligt mannen ska målaren även ha sagt att han endast åtagit sig att leverera färg till en kostnad av 12 000 kronor, inte att arbete skulle ingå i summan.

Dessutom skriver mannen i sin anmälan till ARN att fel färg använts på en träpanel inomhus, den är målad med utomhusfärg. Detta vill han att målaren åtgärdar.

På inrådan av konsumentvägledare har mannen bestridit fakturan på 12 000 kronor.

Målaren har i sin tur meddelat att arbetet inte kommer att slutföras förrän fakturan är betald. Enligt mannen har målaren förnekat att det ska ha funnits något muntligt avtal dem emellan.

Nu vill mannen att ARN ska komma med ett utlåtande i ärendet. Han vill att nämnden ska ta ställning till om han är skyldig att betala fakturan på 12 000 kronor eller inte.

Om ARN anser att målaren gjort fel kommer nämnden med en rekommendation som inte är juridiskt bindande. Det är alltså upp till målaren att avgöra denne vill hålla sig till rekommendationen eller inte.

Mer läsning

Annons