Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas tävlar med film om död

/

Andreas Nordvall från Söderhamn är en av två som kommer att tävla för länet i film-SM i november.

I fredags tog han hem första priset i tungviktsklassen på Exit filmfestival i Gävle.

Annons

I fredags var det film för hela slanten på Spegeln i Gävle. Det var då den regionala filmfestivalen Exit skulle utse årets kortfilmsvinnare. Totalt hade 23 bidrag lämnats i tungvikts- och mellanviktsklassen.

Men att Andreas Nordvall, 21, är den största tungviktaren i länet har han nog inte förstått riktigt själv.

- På något sätt verkar priset vara större för andra än för mig själv. Men det är klart, jag har alltid försökt göra min egen grej, så visst känns det skönt att få en bekräftelse på att andra gillar min stil, säger han.

Nu kommer hans film "Mannen som dog" att gå vidare till film-SM i Trollhättan i november. Enligt juryn i Gävle är det en obehaglig historia med "Kafkavibbar". Men humorn och den stiliserade stilen gör den till en riktig vinnare.

Andreas berättar att filmen handlar om en man som checkar in på ett hotell i väntan på att bli mördad.

- Vad gör man och hur tänker man de sista timmarna i ens liv? Den här mannen bjuder in vännerna på en fest men ingen kommer. Det ska verkligen bli roligt att se reaktionerna på publiken när den visas på Novemberfestivalen.

Hur ser du på dina chanser i film-SM då?

- Haha, jag vet inte. Kanske är det dags att köpa en riktig James Bondkostym och dricka champagne, hittills har jag ju inte firat.

Mer läsning

Annons