Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulanspersonalen i Söderhamns sparförslag – dra ner på chefer och inför dygnspass

/
  • Ambulansanställda i Söderhamn har lämnat in egna sparförslag till regionen.

Region Gävleborg vill spara pengar på ambulanssjukvården genom det omdiskuterade förslaget att införa jourtid om nätterna.
Nu kommer ambulanspersonalen i Söderhamn med sitt egna sparförslag: Färre chefer och inför dygnspass.

Annons

Region Gävleborg har föreslagit att länets ambulansanställda ska får jourersättning i stället för fullt betalt under sina nattpass. Det innebär att de kommer få hela ersättningen samt övertid ifall de rycker ut. Det ska ge arbetsgivaren fler arbetstimmar per anställd att lägga ut under året och besparingen väntas bli 4,5 miljoner kronor om året.

Förslaget har så långt inte mottagits väl av facket och många anställda eftersom de upplever att de nu kommer får spendera mer tid på jobbet och att återhämtningen blir för dålig.

Debatt: Ambulansen tappar hundratals år av erfarenhet

Men ambulanspersonal i Söderhamn har skrivit ett antal egna förslag som de skickat till hälso- och sjukvårdsnämnden och de har nu kommit verksamhetsledningen till del.

– Vi har fått in väldig många förslag från personalen. Jag vet inte ännu var de här förslaget finns i vår process, men vi ser över dem vartefter, säger Helena Björkman, divisionschef för Division Operation.

De föreslår att länets ambulanspersonal ska ges möjlighet att jobba dygnspass och på så vis frigöra fler arbetstimmar. Ett annat förslag är att spara pengar och arbetstid genom att förlägga utbildning på plats i länet i stället för att åka längre sträckor.

– Spontant kan jag säga att vi har jobbat i riktning mot att få bort 24-timmarspassen. Det har just varit för att ge möjlighet till dygnsvila och återhämtning enligt arbetstidslagen och det har också funnits en facklig vilja att gå bort från det, säger Helena Björkman.

De vill också att byte av besättning i ambulansen ska kunna göras vid lägre prioriterade larm och minska antalet stationschefer.

– Vi har i dag ungefär 240 ambulansanställda inklusive chefer. Skulle vi ta bort två av fem vårdenhetschefer skulle det bli väldigt många anställda per chef, säger Helena Björkman.

Debatt: ”Jourförslaget ter sig som ett dåligt underbyggt hastverk"

För att klara bemanningen föreslås att ambulanssjukvårdare, det vill säga ambulanspersonal utan sjuksköterskeutbildning, ska anställas. I dag saknar var sjätte ambulansanställd i länet sjuksköterskeutbildning, enligt förslaget kan den andelen fördubblas. Den minskade medicinska kompetensen hos personalen då ska enligt förslaget kunna kompenseras genom att läkare konsulteras via telefon.

– Det har varit en nationell viljeriktning att öka andelen sjuksköterskeutbildade inom ambulansen. Delvis beror det på att vissa arbetsuppgifter kräver sjuksköterskelegitimation och att den medicinska utvecklingen kräver högre kompetens. Fortbildning av ambulanssjukvårdare är också väldigt kostsamt, säger Helena Björkman.

Förslagen är tankar och idéer, de anställda presenterar inga faktiska summor.

Läs mer: Ingen jourtid för ambulansen i Söderhamn – berörs inte av regionens förslag

Mer läsning

Annons