Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alma gånger två vidare i Musik Direkt – men det var nära att Dahlberg inte kom till start

/
  • Alma Dahlberg var lycklig över sin finalplats i Musik Direkt.

Efter deltävling två av Musik Direkt är nu sex akter klara för regionsfinal. Två av dem är från Söderhamn och båda heter Alma – Dahlberg och Bjarnadottir.

Annons

I svarta byxor, vit tröja och jeansväst intar Alma Dahlberg scenen. Hon trivs där och börjar vant röra sig när de första tonerna av Dusty Springfields "Son of a Preacher Man" börjar ljuda. Trots att hon har lite halsproblem är hennes sång säker och inte blir den sämre på paradnumret "Holding out for a hero".

Läs också: Emma drog det längsta strået i Musik Direkts första deltävling

– Det var jättekul att uppträda, även om jag kände mig lite missnöjd direkt efteråt, säger Alma Dahlberg.

Kulturutveckling, som är en del av Region Gävleborg, arrangerar återigen Musik Direkt som nu är inne på sitt 30:e år. Det är Sveriges bredaste livemusiktävling för artister mellan 13 och 21 år.

Deltävlingen i Sandviken var den andra av två deltävlingar och totalt gick sex akter vidare till regionsfinal i Gävle Teater den 20 mars.

Rockabilly, modern pop och skramlig indierock tävlade mot singer-songwritermusik, tung hardcore och klassiska hits. En fem personer stark jury hade det svåra uppdraget att plocka ut finalisterna.

Läs också: Alma Dahlberg gör årets låt för Söderhamn Pride

Emma Staaf från Gävle hade redan kvalificerat sig via den första deltävlingen, och nu skulle ytterligare fem bli klara.

– Jag trodde verkligen inte jag skulle gå vidare, men det var jätteroligt när de ropade upp mitt namn, säger Alma Dahlberg.

Det var nära att det inte blev någon tävling för Alma. När hon upptäckte tävlingen i en tidning var anmälningstiden redan ute.

– Jag ringde ändå för att kolla om det gick att vara med. Precis innan hade de fått ett avhopp, så det fanns en plats till mig, säger hon.

Som om inte det vore nog gick ytterligare en Alma från Söderhamn vidare till final. Det är Alma Bjarnadottir som tävlade i den första deltävlingen.

– Det är jättekul att hon också kom med. Vi känner varandra och har spelat ihop, säger Alma Dahlberg.

Vad kan vi förvänta oss av dig i finalen?

– Juryn nämnde att de skulle vilja höra mig sjunga på svenska så jag ska nog ta en svensk och en engelsk låt då. Framför allt hoppas jag på att ha riktigt kul och lära känna nya människor, säger hon.

Läs också: Hon sjöng hem Stjärnskottet

Mer läsning

Annons