Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkohol på bowlingen

Kommunen vill rädda bowlinghallens ekonomi genom att tillåta slutna sällskap och alkohol.

Annons

På måndagen sa kultur- och samhällsutvecklingsnämnden, KUS, ja till att bowlinghallen ska kunna hyras ut till slutna sällskap, som då får rätt att dricka alkohol medan de bowlar. Det kan till exempel vara firmafester. På så sätt hoppas man öka bowlandet och få in mer pengar. Kommunen ska alltså inte stå för någon alkohol.

Bakgrunden är att verksamheten går för mycket back. En miljon är avsatt i budgeten, men kostnaden är 1,4. Bland annat på grund av för få personer bowlar. Banorna står ofta tomma.

Bowlinghallen ligger i den drogfria ungdomsgården Verkstäderna. Därför har det inte varit självklart att släppa in alkoholen. Men det går att stänga dörrar mellan bowlingen och ungdomarna. Dessutom har bowlingen en egen ingång mot gården på baksidan. Den kan användas när det finns alkohol i lokalen.

- Jag personligen tycker inte att det är några större problem att släppa in alkoholen i huset om det fungerar, säger kultur- och fritidschef Anders Uddén, som har utrett hur bowlingen ska få bättre ekonomi.

Det är kommunfullmäktige som till slut bestämmer om slutna sällskap ska tillåtas på bowlinghallen.

Mer läsning

Annons