Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albertssons företag i konkurs

Turerna kring Hemköp i Söderhamn är inte slut. Bolaget som drev Hemköpbutiken i Söderhamn genom en turbulent tid har försatts i konkurs.

Annons

För en månad sedan stämde Thomas Albertsson, genom ett annat bolag, Hemköpskedjan för avtalsbrott. Han begärde 2,2 miljoner kronor och ersättning för ekonomiska förluster.

På onsdagskvällen berättade han att hans företag THA Livs AB i konkurs vid Stockholms tingsrätt.

– Det finns några som vill sätta oss i konkurs, men jag valde att sätta oss själva i konkurs, säger ägaren Thomas Albertsson.

Det finns bland annat skulder till leverantörer och löner. Aktiekapitalet är förbrukat men Thomas Albertsson vill kunna räkna in verksamheten i Söderhamn bland tillgångar och ser det därför inte som ett företag på obestånd.

– Bolaget som nu satts i konkurs äger fortfarande verksamheten i Söderhamn. Det har inte skett något köp, rent juridiskt eftersom Hemköp centralt inte har betalat för sig, säger Thomas Albertsson.

Han tror nu att konkursförvaltaren ska ta tillbaka verksamheten för att sälja den på nytt. Enligt Thomas Albertsson skulle det ge pengar till fordringsägarna och samtidigt öppna för nygamla ägare.

 

Mer läsning

Annons