Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivitetspark för äldre kan bli verklighet

Kommunen är beredd att satsa på en aktivitetspark för äldre när ekonomin tillåter det. Runt 200 000 kronor skulle det kosta. Från kommunens sida ser man det lite som en investering som kan ge friskare pensionärer.

Annons

En aktivitetspark är ett slags gym, som kan användas av alla i alla åldrar, med undantag för barn. Men den ska vara särskilt stabil och utformad för äldre personer.

Frågan väcktes av Marja Lundbäck och Karin Keller, som skrev ett medborgarförslag om just detta. De föreslår att aktivitetsparken byggs mellan Flygvägen och Klossdammen där det finns mark som inte används till något särskilt.

Enligt utredningen som kommunen har gjort bor det 722 personer mellan 65 och 85 år i området. Bara centrala Söderhamn slår det. Där bor det 1 075 i samma åldersgrupp. I norra området bor det 479 och i Vågbro 206.

I Hudiksvall finns det redan en aktivitetspark, som ska marknadsföras under våren.

Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden har nu beslutat att hämta in anbud för en aktivitetspark för att få en bild av kostnadsläget. Det finns inga pengar till parken just nu, men lyfter man in förslaget i den ordinarie verksamhetsplaneringen kan det gå när ekonomin tillåter det.

Mer läsning

Annons