Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren: "Kommer att begära längre utredningstid"

/
  • Åklagare Christer Sammens leder förundersökningen om det misstänkta mordet i centrala Söderhamn.

Åtal mot de mordmisstänkta ungdomarna i Söderhamn kommer att dröja. Åklagare Christer Sammens meddelar att han avser att begära förlängd åtalstid.

Annons

Under onsdagen delgavs ytterligare en 17-årig pojke misstankar om inblandning i det misstänkta mordet på 18-årige Yazan Alosh och mordförsöket på en 17-årig pojke. Det var natten mot den 19 september som 18-åringen avled och 17-åringen skadades allvarligt efter ett bråk mellan flera ungdomar i centrala Söderhamn.

Läs också: Ny person misstänkt i mordutredningen

En 17-årig pojke har sedan dess suttit frihetsberövad misstänkt för mord och mordförsök. Ytterligare åtta ungdomar togs tidigt in till förhör och anhölls senare. Flera av dessa har sedan dess avskrivits från utredningen.

Åklagaren fick i ett första skede två veckor på sig, till den 6 oktober, innan åtal skulle vara väckt. Men enligt Christer Sammens som leder förundersökningen kommer utredningsarbete inte att vara klart tills dess.

– Utredningsmässigt ser det bra ut och arbetet löper på i den tänkta ordningen. Men det kommer inte att hinnas klart innan åtalstiden så jag måste begära längre utredningstid, säger Christer Sammens.

Läs också: Polisens tekniker undersökte villa

Enligt honom finns det bevisning i form av förhör, genomförda undersökningar och beslag. Men vad beslagen består av eller vad som sagts i förhören vill åklagaren inte kommentera.

– Vi har säkrat en hel del bevisning som kommer att presenteras senare, men det ser bra ut på den biten. Det är mer eller mindre fastställt att det har utövats knivvåld på platsen, säger Christer Sammens.

Med anledning av den häktades unga ålder försöker åklagaren att driva utredningen extra snabbt.

– Vi följer noga upp hur han mår och försöker göra hans tillvaro så uthärdlig som det är möjligt utifrån att han sitter frihetsberövad, säger Christer Sammens.

Läs allt om det misstänkta mordet här

Mer läsning

Annons