Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åk på språkresa

/

Att flytta klassrummet utomlands var något som Simon Bergsten Lind tyckte lät som en bra idé. Han packade sololjor och läroböcker, och drog med sig bästa vännen Martin till Malta.

Annons

– Vi tog kontakt med ett bolag som anordnar språkresor till hela världen. Anmälan var väldigt enkel, man fyllde i lite blanketter via internet och sedan var det så gott som klart, berättar Simon.

Det finns många företag som ger elever möjlighet att plugga utomlands. Man kan välja att läsa franska, engelska eller spanska och har helt normala lektioner, fast utomlands.

– Vi blev indelade i grupper utifrån tidigare kunskaper. Min grupp arbetade mycket med grammatik. Det var inte speciellt ansträngande och vi spenderade inte många timmar i lektionssalen per dag. Det var mycket fritid, fullspäckad med aktiviteter. Resan var det roligaste jag någonsin gjort.

Många är nog fundersamma över att det kostar mycket pengar att åka på språkresa. Simon berättar att han och hans föräldrar betalade resan tillsammans. Resan var värd pengarna, tycker Simon.

– Det är bra ledare där och folket runtomkring är hjälpsamma. Det är egentligen inte så mycket som man borde tänka på innan man åker. Det viktigaste är att ta med sitt EU-hälsokort, vilket jag glömde...

Mer läsning

Annons