Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affischeringsreglerna för järnvägsbron upprör

I juni stoppades affischeringen på järnvägsbron när en, enligt polisen, främlingsfientlig skylt sattes upp. Staffan Söderlund i Brobergs styrelse är kritisk till att kommunen inte har informerat om läget.

Annons

Incidenten fick kommunen att se över regelverket, där det krävs tillstånd för att få affischera på offentlig plats. Staffan Söderlund, suppleant i Broberg, är upprörd över att idrottsföreningar inte längre kan annonsera fritt på järnvägsviadukten.

– Det har varit en perfekt plats för oss att ha reklam på och det har fungerat i säkert tio år. Förbudet straffar Broberg, Suif och SFF, säger han.

Den som vill annonsera på bron måste nu ansöka om tillstånd hos polisen. Staffan Söderlund tycker att kommunen personligen ska informera berörda föreningar om vad som gäller.

– Ja, då ringer man upp Broberg, Suif och SFF och säger det. Talar om vad som saknas och att vi ska skicka in ett papper, säger han.

Reglerna har funnits sedan 1995 men kommunen har helt enkelt inte tillämpat dem.

– Varför kan jag inte svara på, om det är för att man har sett genom fingrarna tidigare eller inte bedömt det på samma sätt. Men nu när vi läser det här är det tydligt att det rör sig om affischering i offentliga rummet, och då är det tillståndsplikt som gäller, säger Lars Stål, teknisk chef.

Mer läsning

Annons