Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affärskonsult behöver extraår

Det har gått trögt att ragga "dragare" till city. Än har Söderhamns särskilt anlitade affärskonsult Audun Ribe inte Iyckats locka hit någon av kedjorna. Handelsrådet vill nu ge honom ett år till, om kommunen ställer upp och betalar konsultnotan.

Annons

Söderhamns kommuns satsning, att via en affärskonsult locka kunddragande affärskedjor till city, har hittills gett ett magert resultat.

Det har snart betalats ut en kvarts miljon till konsulten Audun Ribe, utan att en enda etablering kommit till stånd. Det enda konkreta är en broschyr för 11 250 kronor.

Trots allt tycker Handelsrådet i Söderhamn att Ribe gjort ett så bra jobb att hans uppdrag bör förlängas med ett extra år.

- Det bästa hade naturligtvis varit om vi hade haft en etablering på gång. Men Handelsrådet är enigt om att Ribe gjort ett bra jobb, så vi vill ge honom ett år till, säger näringslivschef Kent Lundquist som räknar med att ha kommunens klartecken till extraåret klart före årsskiftet.

Audun Ribe själv tror fortfarande på Söderhamn, men konstaterar att finansiell oro i omvärlden och brist på lämpliga butiksytor för krävande kedjor gjort att det gått trögt och att de en till två dragare han lovat före uppdragstidens slut än så länge lyser med sin frånvaro.

Trots allt händer det en hel del i city. Läs mer om det i Söderhamns Kuriren.

Mer läsning

Annons