Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrian fängslas av magins värld

/

Adrian Videla trivs som bäst när han lyckas få publiken in i magins förtrollade värld. Nu sätter 17-åringen upp en egen show, "Förundran", på Söderhamns teater. En föreställning han har skapat helt själv.

Annons

Trots att Adrian Videla bara har bott i Söderhamn i fem år är han ett välkänt ansikte för många. Då och då har magikern fått chansen att trolla på olika event och evenemang runt om i stan.

Det är fredag eftermiddag när vi ses på ett kafé. Adrian har precis kommit med tåget från Gävle där han studerar andra året vid cirkusgymnasiet. Vardagarna har ett fullspäckat schema med skolarbeten och på fritiden har han ägnat den mesta av tiden till enmansshowen "Förundran", som snart har premiär.

– Det här är en dröm för mig som jag har planerat för i två år. Jag har skrivit, regisserat, ordnat musik, fixat avtal, marknadsföring, tryckt biljetter... det har varit väldigt lärorikt, säger han.

Redan som tolvåring fick Adrian upp ögonen för magins värld. När hans morbror trollade fram ett löv bakom Adrians öra blev han helt förtjust. Adrian ville också lära sig trolla! Envist lärde han sig olika tricks och "hokus pokus". Övningen gav resultat. Som 15-åring gjorde han tv-debut i tävlingen Talang, där han var med ända till semifinalen. Adrians medverkan i tv gav honom en rejäl skjuts i karriären och året därpå – endast 16 år gammal – startade han eget företag för att kunna arbeta med sin dröm. Numera är han också en av de få utvalda i Svensk magisk cirkel.

– Jag får uppdrag lite här och var i Mellansverige. Men det pirriga med att göra en egen föreställning är att nu är det publiken som kommer till mig. Nu är det min show, säger han.

Adrian berättar att magiföreställningen kommer att ha en röd tråd, där flaskor, frukter och vapen och häftig musik tar publiken till magins värld.

– Jag planerar allt in i minsta detalj och allt måste finnas på rätt plats. När jag står på scenen måste jag vara fokuserad och leva i akten, säger han.

I ett lyckat trolleri försvinner publiken för några ögonblick helt in i magins värld, ett moment där man inte riktigt vet vad som är sanning eller magi. Det är när den känslan uppstår, som Adrian känner att han lyckats med sitt trolleri.

– Det är en underbar känsla att se när publiken blir som förtrollade. De glömmer tid och rum. Den känslan är enorm.

Han tar fram några spelkort ur kavajfickan. Hjärter dam förvandlas till spader fem och vips har han tre hjärter dam på handen som i nästa ögonblick är spader fem. Jag hinner inte med och jag känner hur jag gapar.

– Jag har ofta med mig något trick i fickan så jag kan öva. Ibland kan jag småuppträda lite för medpassagerarna på morgontåget till Gävle, säger Adrian och skrattar.

Adrian är väldigt målinriktad när det gäller karriären. I april nästa år vill han tävla i trolleri-SM som avgörs i Uppsala.

– Efter showen kommer jag att satsa på SM-akten. Det har länge varit en dröm för mig att få tävla i SM och Nordiska mästerskapen.

Inspirationen hämtar han från andra underhållare och idolerna är många. Adrian hämtar också inspiration från andra underhållnings- och konstformer.

– Oftast bara snubblar jag över mina idéer. Jag kan höra någon musik, se ett häftigt ljus och vips är jag inne i magins tankebana.

Efter studenten har Adrian planer på att söka sig till Magihögskolan i Stockholm. En dröm är att jobba utomlands, kanske som magiker på något kryssningsfartyg.

– Jag vill verkligen se hur bra jag kan bli. Det är min stora drivkraft, säger Adrian Videla.

Showen "Förundran" spelas lördag den 26 september på Söderhamns teater.

Mer läsning

Annons