Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80-åring får inget garage

Yngve Karlsson, 80, är rörelsehindrad och har köat efter en garageplats under ett och ett halvt år. Men eftersom Faxeholmen hyr ut till utomstående räcker inte platserna till alla hyresgäster.

– Vi kan inte slänga ut någon ur garaget, säger uthyrningsansvariga Anette Nord.

Annons

Yngve Karlsson är snart 81 år gammal och har bott i villa i 52 år. Det första han gjorde efter flytten till lägenheten på Tegelbruksvägen i Vågbro var att ställa sig i kö för en plats i garaget. Men efter ett och ett halvt år har fortfarande ingenting hänt, trots att han skickade ett brev till Faxeholmens vd Petri Berg som aldrig besvarades.

– Jag känner mig totalt nonchalerad, säger Yngve Karlsson.

Nyligen genomgick han en höftledsoperation som sänkte hans rörlighet betydligt. Han uppskattar att åtminstone sex parkeringsplatser tillhör personer som inte bor i huset. Det sätt som uthyrningssystemet fungerar på upprör honom.

– Det är egendomligt med ett system som gör att vi som bor här blir utan garage. Det är hemskt besvärligt för mig speciellt på vintern, säger Yngve Karlsson.

Enligt Faxeholmen går alltid deras egna hyresgäster i första hand om inte någon utomstående hinner före vill säga.

– Vi kan inte slänga ut någon ur garaget. Vi har kontrakt att förhålla oss till. Har man otur kan man få köa i flera år för att få en parkeringsplats, säger Faxeholmens uthyrningsansvariga Anette Nord.

Om Yngve Karlsson behöver ett speciellt handikapptillstånd måste han vända sig till kommunen, menar Faxeholmen. Enligt Anette Nord kan alltihop röra sig om ett missförstånd eftersom intresseanmälningarna till garageplatserna måste skötas från en dator. Förslagen skickas via mejl eftersom det numera är för dyrt att skicka förslagen med vanlig post.

– Han får höra av sig till oss igen så ska vi se vad vi kan göra. Om vi har brustit i några rutiner får vi titta på det. Men generellt måste man ha tålamod när det gäller parkeringsplatser, säger Anette Nord.

Mer läsning

Annons