Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

421 sökte 74 feriejobb

Sola eller jobba i sommar? 421 arbetssugna söderhamnsungdomar köade till 74 feriejobb.

Annons

Är du ung och vill jobba i sommar, men inte har fått något än? Då är du ute i sista minuten. De flesta sommarjobben har redan gått åt.

Feriejobben i arbetsförmedlingens platsbank har börjat sina, så här i slutet av april. Den stora "dragaren": kommunens omvårdnadsförvaltning – har dragit tillbaka sin platsannons med erbjudande om 47 feriejobb, totalt med sommarvikarier: 250 platser.

Tre kommunala förvaltningar erbjöd totalt 74 feriejobb. Det är populärt att jobba hos kommunen – 421 unga hade sökt. De som inte haft feriejobb tidigare kommer att få förtur till de lediga jobben.

Skillnaden mellan en feriearbetare och en vikarie är att den sistnämnda ersätter en semesterledig.

Stark aktör på sommarjobbsfronten på den privata sidan i år är Teleperformance som söker 35 sommarvikarier. I måndags hade företaget "speed-dating" en hel dag på arbetsförmedlingen. De som söker måste ha fyllt 18 år. De får utbildning och har dessutom chansen att få fortsatt jobb.

Hittills har totalt 80-talet sökt, men möjligheten att lägga in en ansökan kvarstår till 6 maj.

Men chansen till sommarjobb inom kommunen finns fortfarande för de lite äldre, som har någon form av arbetslivserfarenhet. Här är ett exempel:

• Turbåten Albertina: en kock.

• Socialförvaltningen: en socialsekreterare.

• Söderhamn Turism: två turistinformatörer.

Mer läsning

Annons