Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åringens sista timmar kartläggs

/

Polisen har beslagtagit den döde 20-åringens dator. Där kan gåtan bakom hans död kanske hittas.

Annons

På måndagen fortsatte polisen i Söderhamn utredningen bakom dödsfallet under helgen, då en 20-årig Söderhamnsman hittades liggande död i korsningen Tullgatan-Rosengatan i Stugsund, tidigt på söndagsmorgonen.

20-åringen kom till sin fars bostad vid tiotiden på lördagskvällen. När hans pappa lämnade honom vid ettiden satt 20-åringen framför datorn.

- Vi har tagit datorn i beslag för att se om det förekommit någon konversation där. Vi ska ta reda på om han stämt träff med någon. Han måste ha lämnat lägenheten, men varför? frågar sig förundersökningsledare Sune Nordh, Söderhamnspolisen.

Den döde hade en omfattande bekantskapskrets. Polisen hade vid tiotiden på måndagsförmiddagen hört 10-15 personer som varit kamrater till 20-åringen. Vad som framkommit där var Sune Nordh inte beredd att berätta om på förmiddagen.

Det finns i det inledande skedet ingen misstanke om att ett brott skulle ligga bakom dödsfallet. Det finns dock omständigheter som förbryllar polisen. Det handlar om att hans klädespersedlar, till exempel skorna, skulle ha funnits på "ologiska ställen". Han ska också "ha burit på sig saker" som Sune Nordh lite kryptiskt uttrycker det, utan att närmare gå in på vad det kan röra sig om.

När 20-åringen hittades hade han omfattande skallskador. Han ska nu obduceras för att få fastställt om det kan finnas fler skador på kroppen.

Mer läsning

Annons