Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

101 barn födda i Söderhamn i år

/

Allt fler bebisar ser dagens ljus i Söderhamns kommun. Enligt färsk statistik från kommunen har det inte fötts så många barn som det gjort hittills i år, på tio år. Leon och Noel i Sandarne är två av nykomlingarna.

Annons

Enligt kommunens egen statistik, gjord på uppgifter från Skatteverket, har antalet födda i Söderhamns kommun mellan årsskiftet och fram till 25 maj sett sin bästa siffra på tio år. 101 barn har fötts hittills i år och än så länge är det tjejerna som har försprång. 54 flickor och 47 pojkar är registrerade. Förra året var 77 barn födda vid samma tidpunkt. I Sandarne bor två av de barn som är med och bidrar till statistiken. Enäggstvillingarna Leon och Noel kom till världen 15 maj. Mamma Emma Norell och pappa Christoffer Elgh tycker det är mysigt att de äntligen är här.

- Det känns bara skönt och roligt att vara förälder, säger Emma.

Leon tittade ut först, åtta minuter före brorsan Noel. Förlossningen skedde på Hudiksvalls sjukhus och det gick fort. Sju timmar efter att Emma och Christoffer lämnade hemmet i Sandarne var pojkarna ute. Emma beskriver förlossningen som snabb, men smärtsam.

- Det gick snabbt och gjorde verkligen ont, men hellre det än en långdragen förlossning, säger hon.

Tvillingarna håller sina föräldrar sysselsatt, det blir många blöjbyten om dagarna.

- Vi byter väl ungefär 15 till 20 blöjor varje dag, säger Christoffer och skrattar.

Med Leon och Noel inräknade visar statistiken som presenterades på kommunens hemsida 26 maj att det bor 25 714 personer i Söderhamns kommun.

Mer läsning

Annons