Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnig vecka i Hälsingland

/

Ingen sommarvärme är i sikte, enligt en ny prognos från väderinstitutet Foreca.

Annons

Sommaren har varit svårflörtad i år och just nu ligger ett lågtryck över landet som för in regn, moln och blåst för så gott som hela Sverige.

För Hälsinglands del drog ett regnområde in under onsdagen. Under eftermiddagen kommer det att dra bort, men det ser fortsatt ut att bli ganska mycket moln.

– Det kan bli en del luckor i molntäcket och lite soligare under kvällen, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Den som vill fånga solen får gå upp tidigt på torsdagen då morgontimmarna kan bjuda på en del solglimtar. Senare under dagen blir vädret fortsatt molndominerat. Temperaturen hamnar runt 16-17 grader för Hälsingland. Under eftermiddagen är det också risk för regnskurar.

Varken lördag eller söndag bjuder på några glada väderöverraskningar.

– Det blir mycket moln, lokala regnskurar och temperaturer mellan 16 och 19 grader, säger Per Holmberg och fortsätter:

– Under söndagen blir det också mycket moln, men mellan varven lite solglimtar.

Under inledningen av nästa vecka stabiliseras vädret något när varmare luft drar in, enligt prognosen.

– Det är inte något "här kommer högtrycket och sommarvärmen", utan en tillfällig stabilisering. När det är sol kan temperaturen nå upp till 20-25 grader, säger Per Holmberg.

Enligt SMHI:s bedömning riskerar årets sommar att bli en av de kallaste vi har haft. Det gör att svenskarna nu vill resa utomlands och solresorna börjar ta slut, skriver dn.se

Resebyråerna Apollo, Ving och Fritidsresor har sålt slut på över 80 procent av sommarens paketresor. Under den regniga och kalla midsommarhelgen bokades mellan 20-60 procent fler juliresor än under samma tid förra året.

Eftersom trycket på resor ökade redan i maj har resebyråerna dessutom satt in fler flyg och hotell för att försöka fånga upp fler av alla de svenskar som längtar efter solen.

Mer läsning

Annons