Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänsten: "Var försiktiga på isen"

/
  • Nyisen är fortfarande rätt tunn, och räddningstjänsten uppmanar till försiktighet på Hälsinglands vatten.

När den första isen lägger nu lägger sig ger sig många ut på sjön. Men räddningstjänsten manar till försiktighet.

Annons

Läs mer: Person genom isen i sjö norr om Edsbyn

Det var under måndagsförmiddagen som larm inkom till 112. Flera personer, varav många ungdomar, befann sig på Lillfjärden i Hudiksvall.

– Det har inte hänt något allvarligt, men man har ringt in och varit orolig för att de vistas på isen, säger Martin Eriksson, räddningsledare.

Strax efter klockan elva inkom ytterligare ett larm i Hälsingland, från Edsbyn, där en person gått genom isen. Denne ska ha tagits upp ur vattnet, men varit kraftigt nedkyld. Och det är många som skyndar sig ut på isen för både lek och fiske, nu när den börjat lägga sig runtom i Hälsingland. Men räddningstjänsten uppmanar allmänheten till försiktighet. Än är nyisen tunn, och det kan vara svårt att avgöra vad som är tillräckligt för att gå på.

– Här i Lillfjärden har isen i alla fall legat hela helgen, så det är rätt bra kärnis. Men man ska vara väldigt försiktig, och se till att vara utrustad, säger Martin Eriksson.

Även under eftermiddagen larmades SOS om ett drunkningstillbud. Denna gång i Stråtjära utanför Söderhamn, där en person gått genom isen.

Läs mer: Person genom isen i Stråtjära

Mer läsning

Annons