Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för efterlyst bedragare

Polismyndigheten i Gävleborgs län varnar för en bedragare som gjort sig skyldig till brott i flera län, bland annat i Gävleborg, under 2011.

Annons

Mannen är efterlyst av polis och anhållen i sin frånvaro.

Han är misstänkt för ett 30-tal brott i Gävleborgs län, Dalarna, Uppsala, Västmanland, Värmland och Södermanlands län. Han har färdats i olika bilar när brotten har skett.

Enligt polisen söker mannen upp fastighetsägare och säger att han arbetar för ett företag som heter Nordisk Hembygd, och att han säljer flygfoton för företaget. Mannen har varit anställd vid företaget för länge sedan men är det inte nu.

Han har efter avslutad anställning tagit med sig originalblanketter från företaget som han använder vid kontraktskrivning med tänkta kunder.

Han erbjuder kunder att köpa flygfoton över fastigheter för 750 kronor och han lovar att bilderna ska levereras en till sex veckor efter beställningen. Bedragaren önskar kontant betalning på plats. Om man inte kan betala kontant så får kunden betala in på gärningsmannens bankkonto. Ingen kund har fått något utlovat flygfoto.

Mer läsning

Annons