Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare vindkraftsplaner

Bergvik Skog AB utreder just nu förutsättningarna för en eventuell etablering av vindkraftverk på en del av sina marker i Ovanåkers kommun.

Annons

Utredningen startade under 2011, och görs i samarbete med konsultföretaget Pöyry SwedPower. I nuläget är det marker i Gävleborgs, Jämtlands och Dalarnas län som utreds.

I Ovanåkers kommun kallas projektet för Hälsingeskogen, vilket syftar på ett område öster om sjöarna Amungen och Mållången, som visat sig vara intressant för en etablering av en större vindkraftpark.

I ett pressmeddelande från Bergvik Skog den 29 juni i år säger Peter Svantesson, vindkraftansvarig på Bergvik Skog, att förstudien av området har gett ett positivt resultat och att en diskussion med ledningen i Ovanåkers kommun har inletts.

- Vi kommer att fortsätta dialogen med Bergvik Skog och tillsammans arbeta för en aktiv kommunikation med allmänheten och berörda, säger kommunalrådet Yoomi Renström i samma pressmeddelande.

Bergvik Skog kommer också att föra en samrådsprocess med andra berörda myndigheter, organisationer, föreningar och näringsidkare, och ett första samråd med allmänheten kommer att hållas den 28 augusti.

Mer läsning

Annons