Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoomi skriver EU-svar

/
  • – I Sverige har vi en lång tradition av livslångt lärande. Möjligheter för ett lärande genom hela livet är ett perspektiv som jag kommer arbeta för att lyfta fram i vår slutgiltiga rekommendation, säger kommunalrådet Yoomi Renström, som även är ledamot i EU:s Regionkommitté.
  • – Många unga i Sverige och Europa är i dag utan jobb och en prioriterad fråga för EU bör därför vara att fokusera på att skapa möjligheter för unga att komma in på arbetsmarknaden och att se möjligheterna att arbeta i hela Europa, säger Yoomi Renström.

Kommunalrådet Yoomi Renström (S) i Ovanåkers kommun har fått uppdraget att svara på ett EU-förslag. Yoomi ska nu skriva Europas kommuner och regioners svar på EU:s förslag om utbildningsprogrammet Erasmus for all och dess utbildningsmål.

Annons

Målet med programmet är att utveckla barn och ungdomar i skolan, öka ungas anställningsbarhet och underlätta för deras delaktighet i samhället.

Yoomi Renström pekar på ett stort problem, som hon vill komma till rätta med.

– Många unga i Sverige och Europa är i dag utan jobb och en prioriterad fråga för EU bör därför vara att fokusera på att skapa möjligheter för unga att komma in på arbetsmarknaden och att se möjligheterna att arbeta i hela Europa, säger Yoomi Renström.

Förutom kommunalråd är Yoomi Renström även ledamot i EU:s Regionkommitté, som räknar 344 ledamöter från Europas olika regioner och kommuner.

Kommitténs uppgift är att vara rådgivande när det gäller EU:s lagstiftningsprocess och uppdraget är att bevaka lokala och regionala intressen.

Yoomi Renströms EU-arbete omfattar även Sveriges kommuner och landstings (SKL) beredning för internationella frågor, där hon är med som ersättare.

Nu har hon utsetts att som sagt skriva Europas kommuner och regioners svar på det omfattande utbildningsprogrammet.

Utbildningsprogrammet Erasmus for all är en sammanslagning av flera tidigare program och är en viktig del av EU:s strategi för att nå EU:s gemensamma mål till 2020.

Utbildningsprogrammet är en satsning som sträcker sig mellan 2014 och 2020. Det kommer att omfatta 19 miljarder euro.

Mer läsning

Annons